Kod CN: 5907 00 00 - Tekstylia w inny sposób impregnowane, powleczone lub pokryte; płótna pomalowane będące dekoracjami teatralnymi, tła studyjne (prospekty) lub podobne, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 4001 30 00 - Balata, gutaperka, guayule, chicle i podobne żywice naturalne w formach podstawowych lub w płytach, arkuszach lub taśmach (z wył. kauczuku naturalnego, nawet wstępnie wulkanizowanego)
Kod CN: 2005 20 80 - Ziemniaki przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym, niezamrożone (z wył. ziemniaków w postaci mąki, mączki lub płatków, w postaci cienkich plasterków, smażonych lub pieczonych, nawet solonych lub z przyprawami, w hermetycznych opakowaniach, nadających się do bezpośredniego spożycia)
Kod CN: 5211 11 00 - Tkaniny bawełniane o splocie płóciennym, zawierające głównie, ale < 85% masy bawełny, zmieszanej głównie lub wyłącznie z włóknami chemicznymi, o masie powierzchniowej > 200 g/m², niebielone
Kod CN: 0303 81 15 - Koleń (Squalus acanthias) i rekinki (Scyliorhinus spp.) , zamrożony
Kod CN: 0813 50 39 - Mieszaniny wyłącznie jadalnych i suszonych orzechów objętych pozycją 0802 (z wył. orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, brazylijskich, orzechów areca (betel), orzechów kola i orzechów makadamia)
Kod CN: 2005 99 10 - Owoce z rodzaju Capsicum, przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym (z wył. słodkiej papryki oraz pieprzu angielskiego, i zamrożonych)
Kod CN: 9503 00 99 - Zabawki, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 0302 81 40 - Żarłacz błękitny (Prionace glauca), świeży lub schłodzony
Kod CN: 5514 30 - Tkaniny zawierające głównie, ale < 85% masy włókien odcinkowych syntetycznych, zmieszanych głównie lub wyłącznie z bawełną i o masie powierzchniowej > 170 g/m², z przędz o różnych barwach